top of page
Search

Hi ha tallers especials, i aquest ha sigut un d’ells!

El diagnòstic d’un càncer impacta en la persona, però també en el seu entorn, la seva família. Els rols es poden veure afectats per noves situacions, com pot ser el tractament, els símptomes o els canvis en la imatge corporal. L’adaptació a aquestes noves dinàmiques és un procés que es realitza com a individu i com a grup, cadascú al seu ritme.

És important donar un espai d’escolta a aquests canvis, de compartir emocions i pensaments, de posar nom i veu al que ens està passant. Una proposta per explorar-nos és compartir un espai amb cavalls; en aquest blog us expliquem què fem en aquest taller.


Taller per famílies amb mares o pares en procés oncològic i nens i nenes a partir de 10 anys.


“Un diumenge diferent, ple d’amor, de pau i tranquil·litat tots junts.”


Aquestes paraules les va compartir una mare a l’acabar el taller i representen un resum perfecte del que les famílies s’enduen al fer aquesta activitat. ambCAVALLS proposa un taller per apropar-se als cavalls de formes diferents a les tradicionals, començant per diversos jocs per conèixer els cavalls: com són? Què mengen? Què els interessa? I, fins i tot, de jugar a ser petits i grans descobridors de cavalls en llibertat, d’endinsar-nos en un grup per apreciar en primera persona aquests animals tant grans però tant sensibles i socials. Després de recopilar molta informació sobre ells i d’haver-nos presentat i aproximat, ja estem preparats per començar a interaccionar amb ells.


Cada família comparteix les dinàmiques amb un cavall. Comença presentant-se, acariciant, raspallant, descobrint detalls i, sobretot, coneixent la personalitat de cada un. Després, propostes de moviment ens ajuden a escoltar el nostre cos, a saber com ens movem i com podem coordinar-nos tots junts, inclòs un membre de quatre potes! Alguna sorpresa o repte pot aparèixer en aquest moment... estarem preparats com a grup? Quins recursos tenim?


Finalment, exercicis de tornada a la calma, relaxació i presència ens permetran gaudir d’un espai en companyia dels cavalls i en un entorn natural, per a que com a grup que som reflexionem junts de tot el que hem aconseguit, del que requereix més atenció, i de què ens emportem a casa per seguir explorant.

De vegades sorgeixen dubtes sobre la participació en aquest taller, i per això us resolem algunes de les preguntes més freqüents:


Es munta a cavall?

  • No. Les dinàmiques d’aquest taller estan pensades per a que el grup treballi des d’una primera aproximació als cavalls, de peu a terra. ambCAVALLS ofereix altres activitats que sí impliquen munta, les podeu consultar a la web.

És en una hípica?

  • No. Entenem com a hípica el concepte tradicional de quadres i espais reduïts. Els cavalls viuen en un espai natural obert, de forces hectàrees de terreny, i treballarem en aquests espais, al bosc i a una pista.

He de portar material?

  • No. Només roba còmode, de tipus esportiva, i calçat tancat.

Es necessita transport?

  • Si. No hi ha possibilitat de transport públic. En cas de necessitar transport, us podeu posar en contacte amb nosaltres per veure si us podem facilitar un contacte per compartir transport.

És molt car això dels cavalls?

  • El preu per família són 65€. Un equip professional complet estarà al vostre costat en tot moment durant el taller i, a més, podreu gaudir del contacte amb diversos cavalls—un espai per a tota la família en una sola activitat!




I a vosaltres? Us ve de gust una activitat tant especial com aquesta? Els cavalls us esperen!

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page