top of page
Search

Escoltar l'experiència també és investigació

Quan s’expressa en xifres, sovint la investigació s’allunya de les persones. Ens hem acostumat a sentir dades numèriques per saber o entendre si quelcom és positiu o negatiu, si ens convé o no, i fins i tot nosaltres mateixos interpretem aquestes xifres per prendre decisions. Tot i aquest gran pes de la investigació quantitativa (dades numèriques), des de fa unes dècades la investigació qualitativa ha guanyat terreny, reconeixement i pràctica. La investigació qualitativa, de forma fàcil i ràpida, és aquella que explora l’experiència de les persones, els fenòmens socials, la subjectivitat i la interpretació personal davant de qualsevol fet. Això ens permet entendre molt millor les dades i entendre com afecta un esdeveniment.


És per això que ens agradaria compartir amb vosaltres part de la nostra investigació qualitativa. És fruit d’entrevistes, registres, escriptures, dibuixos i converses llargues que ens han portat a començar a entendre que les intervencions assistides amb cavalls són una opció rehabilitadora eficaç en el procés oncològic.


El nostre estudi ha permès donar veu a dones que han patit un càncer de mama i que han realitzat un programa d’intervencions assistides amb cavalls guiat per una coach amb cavalls i una infermera oncològica. Aquest programa ha generat canvis i un impacte en les esferes de la salut física, emocional, social i mental, entre d’altres canvis que hem detectat i compartirem amb vosaltres en una altra entrada de blog.


El que avui us compartim són testimonis i experiències tant rellevants com aquestes:


Me han hecho sentir un soplo de vida aquí, me hacía falta,

ha sido una experiencia impresionante.


El caballo vuelve a darte esta vida, esta esencia de conectar

con la naturaleza con el aroma de la vida.


El caballo me ha dado lo que yo necesitaba: un abrazo y que alguien me cuidara.


Cuando vine aquí yo no me sentía juzgada, ni por ellas ni por el caballo, a él le daba igual si me faltaba un pecho, si no tenía pelo, a él le da igual, mientras yo le acariciara y estuviera tranquila, ya era suficiente.


Realmente si que me ha subido mucho la autoestima, ha sido un reto,

saber que soy capaz y que puedo mirar al futuro.


ambCAVALLS seguim realitzant recerca i investigacions per consolidar les intervencions

assistides amb cavalls com un recurs terapèutic en salut aplicable, accessible i rigorós en el context oncològic.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page