top of page
Search

Què passa durant una sessió d'intervencions assistides amb cavalls?

De vegades, ens pregunteu: "I jo pensava, apa he vingut aquí a netejar cavalls?", "Perquè el meu fill ha de fer la feina bruta per poder muntar?"


Apart de donar-nos l’oportunitat de respirar i relaxar-nos, de fer un suau escalfament mentre busquem, raspallem i preparem el cavall, i de comprovar que estigui en optimes condicions físiques per fer la sessió, un estudi de la universitat de Berna, Suïssa, afegeix un benefici molt important: el vincle. S’ha demostrat que les persones que preparen els cavalls abans de muntar milloren el vincle amb el seu cavall, de manera que s’estableix des del minut zero, una nova dimensió de la relació entre persona i cavall: la confiança. A més a més, la interacció amb aquests grans, bells animals, que entren en contacte amb nosaltres sense judicis ni prejudicis, resulta altament motivador. A partir d’aquí, podem treballar.


Veieu que portem el cavall del ramal mentre camina, o que un nen o un adult munta al pas, i pot ser que us pregunteu de què es diferencia d'un simple passeig a cavall?


Durant la sessió, aprofitem el moviment del cavall per proporcionar beneficis físics i sensorials al genet. Aquest moviment tridimensional del caminar del cavall transmet uns patrons de mobilitat similar al de la marxa humana mentre el genet realitza un exercici suau. La temperatura corporal del cavall és més alta que la nostra, característica que permet major relaxació muscular i millor circulació. Els impulsos rítmics transmesos al genet millora la percepció espaial, l’equilibri i la coordinació.


Ara ja sabeu el perquè de treballar al pas i fent cercles o línies rectes! També sovint ens pregunteu perquè sempre fem jocs i cançons?

Una de les maneres d’aconseguir una millora en les habilitats i capacitats del genet treballem amb jocs i dinàmiques que s’individualitzen a les necessitats de cadascú. Aquest joc és una manera de treballar aspectes que potser en el dia a dia, a l’escola o a les consultes, és una tasca difícil i desmotivadora; el cavall, en canvi, ens permet promocionar l’aprenentatge vivencial i la diversió.


A qui no li agrada jugar? Què aporta jugar amb un cavall?

 

Podem treballar les habilitats motores fines i gruixudes, la coordinació, el pensament estratègic, la resolució de problemes, la presa de decisions, la consciència espacial, la integració sensorial, les habilitats socials i els reflexos, sempre dirigint la intervenció a les necessitats individuals, objectius, interessos i habilitats del genet o l’amazona. Una part integral de l'aprenentatge és el moviment. A part de la importància per l’equilibri, la força del core i la coordinació, les últimes recerques demostren que el moviment estimula el cervell per aprendre millor.


I quan acabeu, perquè estireu als genets a sobre el cavall? I perquè feu estiraments?


Després de l’exercici suau guiat, el joc, els reptes físics, cognitius i emocionals, l’organització i la gestió d’emocions, toquen estiraments i relaxació, tant pel cavall com pel genet o l’amazona.

Sovint, quan arribem al final d’una sessió, girem al genet al revés per a que s’estiri a la gropa. Aquesta posició té molts beneficis terapèutics: estimula el nervi vague, el nervi més llarg del cos humà que s'encarrega de connectar el cos i el cervell, millorar l'aprenentatge i la memòria, i equilibrar les entrades sensorials. També és una postura profundament relaxant; la calor, el ritme i el moviment produeixen les mateixes sensacions que teníem al matriu.


Si voleu més informació, com sempre, ens teniu a la vostra disposició!




53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page